top of page

Waarom zijn we samen voor onszelf begonnen?

Bijgewerkt op: 13 feb. 2022

Laten we teruggaan naar ons romantische begin. Het begon allemaal met een grafisch ontwerper die haar fotograaf ontmoette in de koude winter van 2015. Nee grapje, het was natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik wilde fotograaf, schrijver of filmregisseur worden. Omdat ik een introvert ben, komen mijn sterke punten achter de schermen tot leven. Waar ben ik uiteindelijk geëindigd? Ja, dat klopt, ik ben uiteindelijk Marketing Communicatie gaan studeren. Helemaal anders, maar ik vond snel mijn weg en wist dat ik op de goede plek zat. Ik ben 4,5 jaar later afgestudeerd. Dat is waar de realiteit van het volwassen leven begon. Ik kon na mijn afstuderen geen baan vinden, omdat de meesten van jullie deze zin vast een keer in je leven hebben gehoord (ik hoop tenminste dat ik niet de enige ben...): "Het spijt me, maar je hebt niet genoeg ervaring". Ik was er kapot van en dacht: weet je wat, ik ga niet zitten wachten tot ik die ervaring krijg door Gossip Girl of Peaky Blinders te bingewatchen. Ik ben mijn eigen Grafisch Design bureau begonnen, omdat ik altijd al graag creatief bezig was en ik de basis leerde tijdens mijn studie. Ik leerde alles zelf en werd door de jaren heen beter.


"Ik ga niet zitten wachten tot ik die ervaring krijg door Gossip Girl te bingewatchen."


Dat was mijn verhaal in het kort. Joey is precies het tegenovergestelde. Hij is meer een extravert. Wat ons een goed team maakt. Ik ontmoette Joey toen hij studeerde om Aardrijkskundeleraar te worden. Hij was toen niet erg geïnteresseerd in fotografie. Totdat hij voor zijn studie naar Indonesië ging. In die periode groeide zijn liefde voor fotografie, evenals zijn vaardigheden en kennis. Ik had in die tijd een Canon 600 nog iets. Ik kan het me niet eens meer herinneren om eerlijk te zijn. Joey zei: "Ik wil betere foto's leren maken", en daar ging hij. Door zijn gedreven persoonlijkheid werd hij al snel een betere fotograaf dan ik.


Dus zo is het allemaal begonnen. Sinds we in 2018 zijn begonnen met reizen, dachten we erover om samen een eigen bedrijf te beginnen. In 2017 ben ik al begonnen met mijn eigen Design bureau. Een jaar later wilden we het bedrijf uitbreiden door ook fotografie als service aan te bieden. Het bleek toentertijd best lastig te zijn om klanten te krijgen terwijl we constant onderweg waren.


"Anderen helpen zit in ons DNA."


Afgelopen augustus kregen we de kans om content te schieten voor een Australisch merk. Onze eerste betaalde foto opdracht voor een merk in het buitenland! We waren verrast en super enthousiast, want wie wil nou niet de complimenten krijgen voor het werk wat ze hebben gemaakt?


We werden benaderd door een platform dat ons linkte aan dat bedrijf. Lees hier meer daarover. De merkdeals bleven maar komen en we dachten: we hebben geen tussenpersoon nodig om merkdeals te krijgen. Dus toen we verhuisden naar een klein dorpje in de outback in de middle of nowhere, ergens down under in Australië, dachten we dat het nu tijd was om ons eigen bedrijf te beginnen.


Anderen helpen zit in ons DNA. We houden ervan om iets te creëren dat van grote waarde is voor onze klanten. Dat is de basis van ons bedrijf. De mensen die ons kennen, weten dat we niet stil kunnen zitten en we streven graag onze doelen na. Een ding is zeker, je zal je nooit vervelen wanneer je tijd met ons doorbrengt. We zijn altijd in voor een grapje en als Joey eenmaal over onze avonturen begint te praten, houdt hij niet meer op.


Dat is ons verhaal. Wij zijn Avy & Joey, een grafisch ontwerper en fotograaf. Twee ambitieuze, gedreven en avontuurlijke Nederlanders. En samen zijn we Backus Branding.


Blijf vooral up to date door ons te volgen via Instagram of Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, want er komt nog veel meer leuks aan in de toekomst. Daarnaast willen we iedere week een blog gaan schrijven met weetjes en tips of fotografie, marketing en grafisch design.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page